fredag 4. mai 2012

Farlig befolkningsøkning

I dette innlegget skal jeg skrive litt om befolkningsøkningen.
Hvilke konsekvenser får dette for folk i fattige land?

Nesten 1 milliard mennesker vet ikke hvordan de skal skaffe seg mat når de våkner på morgenen. Det er 100 millioner flere enn i 2008. Dette kommer av at de få ressursene disse fattige landene har må deles på enda flere enn de måtte før. Mange fattige land har så høye fødselstall at folket har gitt opp håpet om økt vellstand.



.







FN regner med at verdens befolkning vil øke fra 6,7 milliarder mennesker i 2007 til 9,2 milliarder i 2050. Denne økningen tilsvarer mere enn det dobbelte av Europas nåværende befolkning.

Begrepet «Festung Europa» tilhører behovet for fødselsbegrensning i fattige land. Selv om Europa er ventet å få en nedgang i sitt samlede folketall på nesten 60 millioner de neste førti årene, vil det bli umulig for Europa og andre utviklede land å fortsette å være et tilfluktssted for mer enn en brøkdel av de nye verdensborgerne som det er den dag i dag. Hvis nøden og fattigdommen - og klimakrisen - skal bekjempes, må det internasjonale samfunnet bruke mer ressurser på å regulere jordens befolkning. Det finnes mange metoder, og må tilpasses ulike kulturer og sosiale og økonomiske forhold rundt om i verden.

Fødselsratene er ofte høyest i de aller fattigste landene. Land som har dårlig med mat, medisin, prevangsjon og andre nødvendige ressurser. Høy barnedødelighet gjør det umenneskelig å propagandere for fødselskontroll. Men det er ingen annen vei ut av denne befolkningsveksten.

Dette innlegget er basert på en artikkel skrevet i 2009.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar